BRITO CAPELO RIBBON BENCH

Matosinhos egy Porto-hoz hozzáépült tengerparti városrész. A városrész egyik legfontosabb utcája a Rua Brito Capelo. A városvezetés workshopot hirdetett, mely ennek a valaha impozáns sétálóutcának a revitalizációjával foglalkozott. Arra kérték a tevezőket, hogy olyan installációkat hozzanak létre, ami a helyi lakosok szórakoztatását, vagy akár mindennapi életük színesítését szolgálja.
Projektünket Blazej Podkowkával és Dominika Dreznerrel  készítettük, az ESAD egyetemi csapataként. Munkánk a ribbon bench nevet kapta, mivel egy olyan utcabútort vázoltunk fel, ami úgy fut végig a kissé kanyargós és hosszú sétálóutcán, mint egy szalag. Hol felbukkan, hol eltűnik az utcán, hol kétdimenziós formában - például a földön zebraként, vagy a falakon grafikai motívunként - máshol pedig háromdimenziós utcabútorként fut végig.
A helyi sajátosságok kielemzése után, a következő funkciókat választottuk ki,  melyeket ki kell tudnia szolgálnia az utcabútornak:  leülési lehetőség, utcai kiállítás rendezéséhez alkalmas paravánok, árusításra alkalmas asztalok, hal grillezéshez alkalmas pultok, vagy e fölé kis sátortető, s végül két villamosmegálló kialakítása, természetesen ugyanezzel a szalag-motívummal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése